ANKARA / KEÇİÖREN - 23 Nisan Ortaokulu

Okulumuz Tarihçesi

Adını Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günden alan; 23 Nisan İlköğretim Okulu, 1968-1969 öğretim yılında faaliyete başlamıştır.

Bademlik, Uyanış ve 23 Nisan Mahalleleri gelişmeye başlayınca, bu üç mahallenin arasında bir okula ihtiyaç hissedilmiştir. Araştırma sonucunda en uygun yer olarak hazineye ait 2. Bölge, Bademlik Mahallesi hudutları içerisinde 9868 ada, 1 parsel olarak belirtilen yere 1968 yılında beş derslikli, "Makine Kimya" tipi, çatısı saçla kapalı bir bina inşa edilmiştir. Dolayısıyla ilk eğitim-öğretim (ilkokul olarak)bu binada başlamıştır. 1971 yılında çevredeki öğrenci sayısına yeterli gelmeyen okula beş derslikli prefabrik bir bina daha yapılarak derslik sayısı ona çıkarılmıştır. Mevcut arsa 1971 yılında belediye mücavir alanına girmiş ve arsanın mülkiyeti Ankara Belediyesi'ne intikal etmiştir. 23 Nisan İlkokulu üçlü öğretim yapmak suretiyle, Ocak 1982 yılına kadar bu prefabrik iki binada eğitim ve öğretimini sürdürmüştür.

Ankara Belediyesi adına kayıtlı olan okulumuz arsası, 1980 yılında Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla Ankara Belediyesi'nden istenmiş, Ankara Büyükşehir Belediyesinin 16.01.1984 tarih ve 391 sayılı encümen kararıyla ilkokul yeri olarak, 222 sayılı yasanın 60-62. maddeleri uyarınca Ankara Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü'ne devrine tescil edilmiştir. 23 Nisan İlköğretim Okulu'nun şu durumda 13.980 m² arsası mevcuttur.

Okulu üçlü öğretimden kurtarmak için; 1981 yılında yeni bir bina yapılması planlanmış ve 13 derslikli olan yeni bina Ocak 1984 yılında tamamlanarak, buraya taşınılmıştır. Böylece 23 Nisan İlkokulu üçlü öğretimden; ikili öğretime geçmiş olup, sınıf mevcutları 40 kişi geçmeyen sağlıklı bir okul haline getirilmiştir. Bölgenin nüfusunun artması nedeniyle, özellikle taşradan gelen insanların ikamet ettiği bu bölgede halk eğitimine de ihtiyaç duyulmuştur. Bunun neticesinde daha önceden eğitim öğretim görülen ve kullanılmayan iki baraka bina, Ankara Valiliği'nce Keçiören Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne geçici olarak devredilmiştir. Halk Eğitim Merkezi bu barakalarda 1984-1989 tarihleri arasında faaliyetini sürdürmüştür.

Halk Eğitim Merkezi yeni binasına taşındıktan bir süre sonra boşalan barakalara, Başhekim Dr. Ömer KESKİN'in önderliğinde 15 Ocak 1991 tarihinde Sağlık Eğitim Merkezi açılmıştır. MEB Keçiören Sağlık Eğitim Merkezi 27 Ekim 1993 tarihine kadar burada faaliyetine devam etmiştir. 1968 ve 1971 yıllarında barakalar sırasıyla önce okul, sonra halk eğitim ve daha sonrada sağlık eğitim merkezi olarak kullanılan bu emektar baraka binalar, kullanılamaz duruma gelmesi nedeniyle 2002 yılında yıktırılmıştır.

23 Nisan İlkokulu, 1995 yılında ilköğretime dönüştürülerek 23 Nisan İlköğretim Okulu adını almıştır. İki Binadan oluşan okulumuzda ikili öğretim yapılmaktadır. 4+4+4 ile ortaokuluna dönüştürülen kurumumuz 23 Nisan Ortaokulu adını almıştır.

Yayın: 31.12.2012 - Güncelleme: 16.08.2023 12:01 - Görüntülenme: 4456