T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - 23 Nisan Ortaokulu

THE CAROUSEL OF TRUE FRİENDSHİP

 

Projemiz, eğitim, eşitlik, cinsiyet dengesi, ayrımcılık yapmama, kapsayıcılık, çeşitlilik ve eşitlik yoluyla hoşgörü ve kapsayıcılığı teşvik eden 2015 Paris deklarasyonu ile ilgilidir. Ayrımcılık ve ayrımcılıkla mücadele eder. Kapsamlı bir yaklaşım gerektiren karmaşık bir konu olduğu için sosyal içerme AB için bir öncelik haline geldi. Göç çağdaş toplumların önemli toplumsal sorunlardan biri olduğunu ve bu konuyla ilgili bilgi eksikliği hem göçmenler ve ev sahibi toplumlar için ilgili sorunlar yaşatıyor. Mültecilerin entegrasyonu ilerletmek için, İNGİLTERE, Fransa, İtalya, Portekiz, Romanya ve Türkiye'den Proje ortakları dil edinimi yanı sıra kültürlerarası anlayış için ideal koşulları sağlayan sosyal dahil öğrenme mekanları olarak okulların potansiyel yararlanarak hedefliyoruz.

 

Temel hedefimiz toplulukları bir araya getirmek, ihtiyaçlarını bir araya getirmek ve çözüm bulmak, birbirlerini kabul etmek ve işbirlikçi faaliyetlere, yaygın eğitim yöntemlerine dahil ederek ve iletişim ve öğrenmede BİT becerilerini geliştirerek tüm parçaları topluma aktif olarak katılmaya dahil etmektir. Kapsayıcı eğitim, sosyal kapsayıcılığın entegrasyondan, kapsayıcı süreçlerin sosyal grup sınırlarını karıştırmayı ve nihayetinde çözmeyi amaçladığı ölçüde farklı olduğunun bilincinde olarak hedeflediğimiz şeydir. Kurumlarımız ilköğretimden ortaöğretime kadar eğitim sisteminin farklı kademelerinden gelmektedir. Hedef gruplarımız seviyesi ve yaşı ne olursa olsun öğrenciler olduğu için bu bizim için son derece önemlidir. Bu Proje ile sorunlar ve zorluklar eşit olarak ele alınacaktır.

 

Okullarımızda olduğu gibi Japon, Yunan, ispanyol, Belçikalı, ispanyol, Bulgar, Roman, Irak, Suriye'den gelen mülteciler, göçmenler gibi farklı eğitim geçmişlerine sahip öğrencilerimiz olduğu için okullarımızın daha kapsayıcı olma ihtiyacı da erken okul terkini engellemek için endişe ve motivasyondur. Projemiz ortak okullardan (3000'den fazla öğrenci ve 200 öğretmen), yerel topluluklardan ve paydaşlardan tüm öğrenci ve öğretmenleri kapsayacaktır.

 

Öğrencilerimizin refahı kurumlarımız için bir önceliktir. Tüm 6 ortak okulun, öğrencilerin ve yerel toplumun ihtiyaçlarının sosyal içerilmesiyle ilgili iyileştirici bir eğitim müdahalesine ihtiyacı vardır. Avrupa Eğitimindeki en yeni yöntemlere ve en iyi uygulamalara ayak uydurabilmek için proje, uzun vadede ilgili okulların gelişmesine ve uluslararasılaşmasına katkıda bulunacaktır. 2 Yıl boyunca, okullarımızın uluslararasılaşmasında uyarlanabilir ve yenilikçi olmak, 2 kısa süreli ortak personel eğitimi etkinliği düzenleyerek öğretim elemanlarının kalitesini ve sürekli eğitimini geliştirmek için iyi uygulama alışverişinde bulunacağız.2 Öğrenci gruplarının kısa süreli değişimi, daha iyi bir dil yeterliliği ve BİT yetkinlikleri sağlayacaktır. Ortak ülkeler hakkında sosyo-kültürel bilgi edineceklerdir. Duygusal ve kişilerarası zekaları ile birlikte özgüvenleri artacak, özgüvenleri ve özgüvenleri artacaktır.

 

Projemizin amacı, hepimizin aynı olduğunun farkına varmak için farklı geçmişlerden insanları bir araya getirmektir. Hedeflerimiz:

 

1.Yaygın eğitimin kullanılması, 6 Avrupa ülkesinden dezavantajlı öğrencilerin mal alışverişi yaparak sosyal içermelerini güçlendirecektir. 12.2020, 04.2021,06.2021,10.2021, 03.2022 ve 06.2022 yıllarında İngiltere, Fransa, İtalya, Portekiz, Romanya ve Türkiye'de 6 ulusötesi hareketlilik sırasında uygulama.

 

2.Yaygın eğitim yöntemlerini kullanarak İNGİLTERE, Fransa, İtalya, Portekiz, Romanya ve Türkiye'den 6 ortak okuldan 30 öğrencinin 04.2021 ve 03.2022'de öğrenci gruplarının 2 kısa süreli değişimi sırasında dil yeterliklerini, duygusal zeka ve BİT becerilerini geliştireceğiz ve Projenin faaliyetleri.

 

3.Yapılandırılmış dersler kullanarak web 2.0 araçları 1 kısa sırasında tabanlı interaktif eğitim 10 yenilikçi yöntemler ile İNGİLTERE, Fransa, İtalya, Portekiz, Romanya, ve Türkiye'den 6 ortak okullardan-1 sırasında kısa süreli Ezilen ortak personel eğitimi olayın Boal Metodolojisi-Tiyatro 10 etkili yöntemler ile 6 ortak okullardan 06.2021 ve 18 öğretmen ortak personel eğitimi etkinlik vadeli 18 öğretmenler öğretmek için 10.2021 gidiyoruz.

 

4.İşbirliğini kullanarak 01.09.2020-31.08.2022 tarihleri arasında bu Projeye katılarak İNGİLTERE, Fransa, İtalya, Portekiz, Romanya ve Türkiye'den 6 okulda uluslararasılaşmayı sağlayacağız. Sanat ve web 2.0 araçlarını eleştirel düşünmeyi teşvik etmek, göçmenleri ve mültecileri merkezi tutmak ve herkesi dahil etmek için yenilikçi yollarla kullanacağız. Güvensizliği, çatışmaları ve pasifliği gidermek için drama ve tiyatro yöntemleri diyalogu ve refahı yalnızca bir iletişim biçiminin var olduğu yerlere getirmek. Sınıfta pedagojik metodoloji ve teknikler: IBL, GBL, PBL vb. Sonuçlarımız maddi olmayan varlıklar olarak somut olacaktır: isteğe bağlı bir ortak müfredat, eğitim materyalleri, iyi bir uygulama rehberi, web seminerleri, twinspace, web sitesi, bilgi paylaşımı, daha iyi beceriler.

 

 

 

PROJECT SUMMARY

Our Project is related to 2015 Paris declaration, promoting tolerance and inclusion through education, equity, gender balance, nondiscrimination, inclusivity, diversity, and equality. It combats discrimination and segregation. Social inclusion became a priority for EU, as it is a complex issue that requires a comprehensive approach. Migration is one of the major social issues of the contemporary societies and the lack of information related to this matter is perpetuating related challenges both for migrants and the hosting societies.To further the integration of refugees, the Project partners from UK, France, Italy, Portugal, Romania, and Turkey aim at making use of the potential of schools as socially inclusive learning spaces, which provide ideal conditions for language acquisition as well as intercultural understanding.

 

Our main objective is to bring communities together, combine their needs and find solutions, accept one another and involve all parts in actively participating in society by engaging them in collaborative activities, non-formal education methods and by enhancing their ICT skills in communication and learning. Inclusive education is what we aim for, being aware that social inclusion differs from integration to the extent that inclusive processes aim at mixing and finally dissolving social group boundaries.

Our institutions come from different levels of the educational system, from primary to secondary. For us this is of utmost importance as our target groups are the students regardless of their level or age. They will be equally addressed by this Project, as the problems and difficulties they face are common. As in our schools we have pupils with diverse educational backgrounds Japanese, Greek, Spanish, Belgian, Spanish, Bulgarian, Roma, refugees from Iraq, Syria, immigrants, the need of our schools to be more inclusive is a concern and motivation, as to prevent early school leaving. Our Project will involve all pupils and teachers from the partner schools (more than 3000 pupils and 200 teachers), local communities and stakeholders. Our pupils' wellbeing is a priority for our institutions. All 6 partner schools need for an ameliorative educational intervention related to the social inclusion of pupils' and local community needs. To keep up with the latest methods and best practices in European Education the Project will contribute to the development and internationalisation of the schools involved in the long term. During the 2 years, we will exchange good practice in order become adaptable and innovative in the internationalisation of our schools and to improve the quality and continuous training of teaching staff by organizing 2 short term joint staff training events.The 2 short-term exchanges of groups of pupils will ensure a better language competence and ICT competencies. They will gain socio-cultural knowledge of the partner countries. They will become more confident, self-esteem and self-reliance will be enhanced along with their emotional and interpersonal intelligence.

The goal of our project is to bring people together from different backgrounds in order to realise that we are all the same. Our objectives:

1.Using non-formal education will strengthen the social inclusion of disadvantaged pupils from 6 European countries by exchanging good practice during 6 transnational mobilities in UK, France, Italy, Portugal, Romania, and Turkey in 12.2020, 04.2021,06.2021,10.2021, 03.2022 and 06.2022

 

2.Using non-formal education methods we are going to improve language competences, emotional intelligence and ICT skills in 30 pupils from 6 partner schools from UK, France, Italy, Portugal, Romania, and Turkey during 2 short-term exchanges of groups of pupils in 04.2021 and 03.2022, and Project's activities

3.Using structured courses we are going to teach 18 teachers from 6 partner schools from UK, France, Italy, Portugal, Romania, and Turkey with 10 innovative methods of interactive teaching based on web tools 2.0 during 1 short-term joint staff training event in 06.2021 and 18 teachers from the 6 partner schools with 10 effective methods on Boal's Methodology-The Theatre of the Oppressed during 1 short-term joint staff training event in 10.2021

4.Using cooperation we will secure internationalisation in 6 schools from UK, France, Italy, Portugal, Romania, and Turkey by participating in this Project between 01.09.2020-31.08.2022.

We will use arts and web 2.0 tools in innovative ways to stimulate critical thinking, keeping central the migrants and refugees and inclusion of all. Drama and theatre methods to address insecurity, conflicts, and passivity in order to bring dialogue and well-being where only one way of communication exists. Pedagogical methodologies and techniques in classroom: IBL, GBL, PBL etc. Our results will be tangible, as intangibles: an optional joint curricula, training materials, a good practice guide, webinars,TwinSpace, website, knowledge sharing, better skills.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.10.2021 - Güncelleme: 28.11.2023 10:41 - Görüntülenme: 353
  Beğen | 0  kişi beğendi