T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - 23 Nisan Ortaokulu

TRANSOCEANİC CULTURES: EDUCATİON, AMİTY, NATURE O.C.E.A.N

İnsanları birbirine bağlayan en önemli insani değer sevgi ve dostluktur. Günümüz dünyasının en büyük sorunları sevgi eksikliği, hoşgörüsüzlük, insanları anlamaya çalışmamaktır. Bunun sonucunda insanlar, toplumlar, kültürler arasındaki ilişkilerden başlayarak insanlar arasındaki bağlar kopar ve ülkeler arasında sorunların büyümesine neden olur.

Bu projede amacımız sadece öğrencilerimize ve topluluklarımıza diğer kültürler hakkında bilgi vermek değil, farklılıkları anlamak ve saygı duymak ve umarım yeni fikirleri benimsemek ve bunları kendi kültürlerinde uygulamaktır. Inuit ve Türk kültürünü karıştırdığımızda ne olacak? Kuzey Kutbu ve Avrasya birbirleriyle buluşuyor ve sonucun, proje okullarının ötesinde topluluklarımıza genişleyecek ve dostluk ve okul işbirliği yaratacak, proje bittikten çok sonra sürecek, sıcak kalpli, neşeli, kahkaha dolu bir deneyim olacağına gerçekten inanıyoruz.

Küreselleşen dünyamızda bireyden başlayarak toplumsal boyutlara ulaşan sorunlar Kelebek Etkisi ile sadece bir toplumu değil tüm toplumları etkilemektedir. Kültürlerarası etkileşimin olmadığı, farklı toplumsal yapılardan insanlarla iletişimin olmadığı, dinler arası diyaloğun olmadığı bir dünya kaos, düzensizlik ve savaşın hakim olduğu bir dünyaya dönüşecektir. Başta çocuklarımız olmak üzere mikro boyutta insanlarda başlayan tüm olumsuz kavramlar ait oldukları toplumu olduğu kadar dünyayı da tehdit etmektedir. Projemiz, tertemiz duygularla kaplı, henüz kötü kavram ve duygularla kirlenmemiş öğrencilerimizden başlayarak tüm toplumlarda bu tehdidin durdurulmasını hedeflemektedir. Bunu yapmanın en iyi yolunun öğrencilerimizin kültürler ve insanlar arasında ilişkiler kurarak çeşitliliğe maruz kalmaları ve onları benimsemeleri olduğunu düşünüyoruz.

Projemizle kültürel ve sportif faaliyetlerle sevgiyi, hoşgörüyü geliştirmeyi hedefliyoruz. iyi uygulamaların paylaşılması ve bunlara karşı mücadele yoluyla eğitim, eşitlik, cinsiyet dengesi, kapsayıcılık, çeşitlilik ve uyumu teşvik edeceğiz.

Dezavantajlar, ayrımcılık, nefret ve ırkçılık. Proje ortağı Grönland ve projemizin ana hedefleri konusunda hemfikir olan Türkiye'den okullar Etwinning aracılığıyla birbirlerini buldular. Projemiz ile başlayan okyanus ötesi iletişim fikri, bambaşka kültürleri, dinleri, inançları, iklimi ve insanları bir araya getireceği için ortak okulları heyecanlandırdı. Projemizde Grönland polonyalıları, soğuk iklimi, Hristiyanları temsil ediyor. Dini inancı, farklı etnik kökenlerden gelen ve bilinmeyenleri, Türkiye'yi temsil ederken orta kuşağı, Akdeniz iklimini, laikliği İslam'la birlikte, kültürel ve dilsel çeşitliliği, coşkumuzu proje arttı. Ortak okullar daha sonra proje fikrini e-posta, sosyal iletişim ağları ve çeşitli iletişim araçlarıyla geliştirdiler.

Sınırların sadece çizgi olduğu küreselleşmiş bir dünyada, tüm ülkelerin vatandaşları aynı zamanda diğer ülkelerin vatandaşları ve İşçi adaylarıdır. Dolayısıyla sürdürülebilir kalkınmanın devamı kültürler arası diyaloğun artmasına bağlıdır.

11-14 Yaş ile 34 öğrenci ve 8 öğretmene doğrudan, 2200 öğrenciye ve 120 öğretmene dolaylı olarak fayda sağlayacak projemizde okullarımızın eğitim faaliyetlerini genişleterek:

- Öğrenciler akademik olarak başarılı, çok kültürlülüğe ve yeniliğe açık bireyler olarak yetiştirilecektir, doğaya ve insan haklarına saygılı, ırksal-cinsiyetçi olmayan, aralarındaki iletişimi ve diyaloğu teşvik ederek kültürler, dinler ve etnik gruplar.

- Uluslararası toplumun benzer yönlerine dikkat çekerek kültürel mirasın karşılıklı tanıtımına katkıda bulunmak;

ortak kültürel mirasın anlaşılması için kültürel miras sağlanacaktır,

- Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve okullarımız kendilerini Avrupa vatandaşı hissedecek ve uluslararasılaştırılacaktır,

- Öğrenciler-BİT öğretmenleri ve görevlileri -dil yeterliliği ve çok dillilik artacak, - Yeni ve iyi uygulamaların değişimi ve müfredatlar arasında uyum,

- Dezavantajlı ve SEN öğrencileri toplumun ve okulun bir parçası gibi hissettirilecek,

- Tüm paydaşlarımızı projemizin faaliyetlerine dahil ederek, paydaşlarımızın kapsayıcılık gibi farkındalıklarını,

Avrupa vatandaşlarını hissetmek, Çevreye ve doğaya saygı duymak, dijital teknolojiyi kullanmak, çok kültürlülük yaratılacak,

- Spor, dans, sanat, yemek ve geleneksel müzik etkinlikleriyle ülkeler arasındaki önyargılar kırılacak. ,

 - Okullarımızın ulusal ve uluslararası prestijleri artacaktır.

 

 

 

 

 

PROJECT SUMMARY

The most important human value that binds people together is love and friendship. The biggest problems of today's world are lack of love, intolerance, not trying to understand people. As a result of this, the bonds between people are severed, starting from the relations between people, societies, cultures, and causes problems to grow between countries. In this project our ambition is not only to teach our students and communities about other cultures, but to understand and respect the differences - and hopefully also to adopt new ideas and implement them in their own cultures. What will happen when we mix Inuit and Turkish culture? The Arctic and Euroasia meet each other and we truly believe that the result will be a warm hearted, joyful, full of laughter experience that will expand beyond the project schools into our communities and create friendship and school cooperation, that will last long after the project has finished.

In our globalized world, problems reaching social dimensions starting from the individual are affecting not just one society but all societies through the Butterfly Effect. A world without intercultural interaction, without communication with people from different social structures, without dialogue between religions will turn into a world dominated by chaos, disorder and war. All negative concepts that begin in micro-sized people, especially our children, threaten the world as well as the society to which they belong. Our project aims to stop this threat in all communities, starting with our students, who are covered with immaculate emotions and who are not yet polluted by bad concepts and emotions. We think that the best way to do this is for our students to be exposed to and embrace diversity by building relationships between cultures and people.

With our project, we aim to develop love, tolerance through cultural and sporting activities. we will promote education, equality, gender balance, inclusivity, diversity and cohesion through the sharing of good practices and fight against disadvantages, discrimination, hatred and racism. Greenland, the project partner, and the schools from Turkey, which agree on the main objectives of our project, have found each other through Etwinning. Our project, which started with the idea of trans-oceanic communication, has excited the common schools because it will bring together completely different cultures, religions, beliefs, climate and people. In our project, Greenland represents the poles, cold climate, Christian religious belief, people from different ethnic backgrounds and the unknown, while Turkey represents the middle generation, Mediterranean climate, secularism along with Islam, cultural and linguistic diversity, our enthusiasm for the project has increased. The partner schools then developed the idea of the project with e-mail, social communication networks and various means of communication.

In a globalised world where borders are just lines, citizens of all countries are also citizens and Labour candidates of other countries. Therefore, the continuation of sustainable development depends on increased cross-cultural dialogue.

By expanding the educational activities of our schools in our project, which will benefit 34 students and 8 teachers directly, 2200 students and 120 teachers indirectly with 11-14 years of age.:

- Students will be trained as individuals who are academically successful, open to multiculturalism and innovation, respectful of nature and Human Rights, and non-racially-sexist by promoting communication and dialogue between cultures, religions and ethnic groups.

- To contribute to the mutual promotion of cultural heritage by drawing attention to the similar aspects of the international cultural heritage will be provided to understand the common cultural heritage,

- Our teachers, students and schools will feel European citizens and will be internationalized,

- Students-teachers and servants of ICT-language proficiency and multidillicity will increase,

- Exchange of new and good practices and harmonisation between curricula,

- Disadvantaged and SEN students will be made to feel part of the community and the school,

- By including all our stakeholders in the activities of our project, awareness of our stakeholders such as inclusiveness, feeling European citizens, respect for Environment and nature, use of digital technology, multiculturalism will be created,

- Through sports, dance, art, food and traditional music activities, the prejudices between countries will be broken . ,

- The national and international prestige of our schools will increase. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.10.2021 - Güncelleme: 28.11.2023 10:41 - Görüntülenme: 244
  Beğen | 0  kişi beğendi